Mit bidrag

Udvikling af et nyt koncept der tager hensyn til landmandens arbejdsstilling og reducerer antallet af ihjel lagte smågrise.

Jeg outsourcede også produktionen og leverede tegninger til fremstilling af produktet, samt førte dialogen med producenten.

Rulle monteret i indgangen så smågrisene ikke kan gå ud til Ræven

Bedre arbejdsmiljø og produktivitet

Et fællesprojekt mellem Dyrenes Beskyttelse, Økologisk Landsforening og Videncenter for Svineproduktion blev gennemført med blandt andet det formål at udvikle en ny farehytte med forbedret produktivitet og forbedret arbejdsmiljø i forhold til eksisterende farehytter.

0 udvikling i 30 år

Hytten udgør den første betingelse for en velgennemført faring med mange overlevende grise i de første kritiske levedøgn. Hytternes udseende, størrelse og funktionalitet har stort set været uændret siden 1980erne. De eksisterende farehytter er fordelt på flere fabrikater, men som generelt har det til fælles, at de er rektangulære i grundform, indgang baseret på soens højde/bredde, en lille ventilations-/inspektionsluge og har vægge, der skråner indad mod toppen og hvor hyttens højde er lidt højere end en so.

Min opgave

Jeg fik til opgave at nytænke form, funktion og materialer i en ny farehytte til frilandssvin. Og kunne herudover bidrage med tegnings fremstilling, outsourcing og dialog med producenten.

Nytænkende koncept i glasfiber

Her kan du se koncept forslaget til nye farehytter, hvor landmanden ikke længere behøver at kravle ind gennem soens indgang, i hytten. Det har vist sig at soen ikke udviser truende adfærd når landmanden har sin egen indgang. Soens instinkt er normalt at vogte indgangen af dens hule.

Mit udgangspunkt for designet

Her kan du se hvad VSP skrev om projektet på deres hjemmeside. Og herunder kan du klikke for at se hvad udgangspunktet, for designer, var, i en rapport fra VSP omkring hytterne før, jeg blev bragt ind i projektet af Helle Lahrman.

Landmandens konklusion af hans tests

Landmand Karsten Olesen har testet farehytten i marken, og du kan læse mere om hans mening om den, på linket herunder.

Nytænkning af landmandens arbejdsforhold i et glasfiberprodukt

Ønsker du en snak om design og konstruktion af glasfiber produkter ?