Mit bidrag
Udvikling af et nyt koncept der tager hensyn til landmandens arbejdsstilling og reducerer antallet af ihjel lagte smågrise.
Jeg outsourcede også produktionen og leverede tegninger til fremstilling af produktet, samt førte dialogen med producenten.
Bedre arbejdsmiljø og produktivitet
Et fællesprojekt mellem Dyrenes Beskyttelse, Økologisk Landsforening og Videncenter for Svineproduktion blev gennemført med blandt andet det formål at udvikle en ny farehytte med forbedret produktivitet og forbedret arbejdsmiljø i forhold til eksisterende farehytter.
0 udvikling i 30 år
Hytten udgør den første betingelse for en velgennemført faring med mange overlevende grise i de første kritiske levedøgn. Hytternes udseende, størrelse og funktionalitet har stort set været uændret siden 1980erne. De eksisterende farehytter er fordelt på flere fabrikater, men som generelt har det til fælles, at de er rektangulære i grundform, indgang baseret på soens højde/bredde, en lille ventilations-/inspektionsluge og har vægge, der skråner indad mod toppen og hvor hyttens højde er lidt højere end en so.
Min opgave
Jeg fik til opgave at nytænke form, funktion og materialer i en ny farehytte til frilandssvin. Og kunne herudover bidrage med tegnings fremstilling, outsourcing og dialog med producenten.
Nytænkende koncept i glasfiber
Her kan du se koncept forslaget til nye farehytter, hvor landmanden ikke længere behøver at kravle ind gennem soens indgang, i hytten. Det har vist sig at soen ikke udviser truende adfærd når landmanden har sin egen indgang. Soens instinkt er normalt at vogte indgangen af dens hule.
Landmandens konklusion af hans tests
Landmand Karsten Olesen har testet farehytten i marken, og du kan læse mere om hans mening om den, på linket herunder.