Kurser i produktdesign og modelfremstilling.
Kursuseksemplerne her har jeg udviklet, testet og videreudviklet med studerende fra Designskolen Kolding over en 6 årig periode.
Kurser i produktdesign og modelfremstilling.
Jeg er selv uddannet på Designskolen Kolding. Hvor jeg senere, blev værksteds leder og gæsteunderviser, eksaminator og sensor, og i en 4 årig periode studiekoordinator og lærer, på Institut for produkt, Fagområdet for industrielt design. Det er her jeg har udviklet mine kurser indenfor produktdesign og modelfremstilling, ideudvikling og formgivning.
I perioden var jeg med til, at udvikle uddannelsen til Industriel Designer, i samarbejde med dygtige kollegaer, på et tidspunkt hvor designuddannelsen primært gik ud på at udføre design, og dygtiggøre sig i discipliner der relaterede dertil.
Jeg har været udlånt fra Designskolen Kolding til Tongji Universitetet, som gæsteprofessor 6 uger om året, i en 3 årig periode, hvor udfordringen var at bringe studerende fra Kina, Danmark, Tyskland og bla. USA sammen omkring fælles forståelse og udførelse af, forskellige, designede produkter. Med samarbejdspartnere som Volks Wagen Shanghai – Feige model workshop Shanghai – NOVA Design Shanghai, samt et stort antal, andre Kinesiske virksomheder.
Ud over undervisning har jeg også medvirket i forskningssamarbejder og designudviklingsprojekter. Hvilket jeg fortsat jævnligt gør. Jeg syntes det er et stort privilegium at kunne få lov til at arbejde tværfagligt, fra kunstneriske projekter over forsknings relaterede, til formgivning og konstruktion af produkter der skal fabriksfremstilles. Jeg syntes også det er sjovt, at fremstille prototyper eller skuemodeller af nye koncepter og produkter.
Herunder er eksempler på kurser jeg i en årrække har udviklet, med studerende fra forskellige fagområder, blandt andet fra Tekstil, Mode, Grafisk Linje, Interaktive medier og hovedsageligt med studerende fra Industrielt Design.
Ring 41266709 og få en snak om kurser i produktdesign, ideudvikling, formgivning og modelfremstilling, eller andre produktudviklings relevante kurser, der kan styrke dit team og give en bedre forståelse af designproces og inspiration til at udvikle nye produkter.
Grundkurset giver praktisk og teoretisk indsigt i at udføre grundlæggende formgivning.
Modelfremstilling: Grundkursus 1.
Grundlæggende teknikker til at lære at skære en kube og en cylinder i forskellige materialer, og derefter anvende teknikkerne til at opmærke og udskære en mere kompliceret form.
Skæring i polystyren, træ, hårdt PU model skum, plast og aluminiums plade.
Demonstration af hvordan man fremstiller en lille silikoneform til at støbe i
Støbning i 2K auto filler.
Instruktioner i anvendelse af spraydåse.
Instruktioner i sikkerhed under arbejdet.
Grundkursus 2 giver praktisk og teoretisk indsigt i ideudvikling, modelfremstilling og fremstilling af støbeforme.
Modelfremstilling: Grundkursus 2.
Grundlæggende teknikker til at lære at fremstille en model i silikonegummi.
Ideudvikling med holdet.
Skæring af model af produkt i materialer fra kursus 1.
Støbeform af silikone over modellen og støbning af silikoneprodukt i formen.
Fremstilling af emballage.
Grundkursus 3 giver praktisk og teoretisk indsigt i ideudvikling og i at udføre en model der indeholder metal.
Modelfremstilling: Grundkursus 3.
Grundlæggende teknikker til at lære at fremstille en model i metal og nogen af de materialer som kursisten har lært at kende i grundkursus 1.
I kurset kan vi udvikle produkter der skal maskiner til at bearbejde, eller vi kan få leveret metaldelene fra laserskærer, så maskiner kan undværes.
Her i dette eksempel fremstillede vi knive, men kun fantasien sætter grænser for hvad det næste produkt kunne være.
Kurset giver praktisk og teoretisk indsigt i ideudvikling og i at udvikle og afprøve form og funktion i et produkt.
Formgivningskursus. Ergonomisk produkt.
I dette kursus udvikler vi produkter med udgangspunkt i ergonomi, altså hvor godt det endelige produkt passer til den menneskelige krop.
Kurset kan tilpasses kursister med forskellige niveauer af håndværksmæssig kunnen, Vi kan arbejde i lette materialer med hobbykniv, som vi har gjort her til højre, eller vi kan ende op med at fremstille produkterne i hårdere materialer som eksempelvis metal og træ.
I kurset, hvor disse skitsemodeller blev til en endelig prototype i metal og træ, havde vi besøg af en fysioterapeut, som gav de studerende et foredrag omkring kroppen og bevægelse og forebyggelse af led og muskelskader i forhold til det produkt der skulle fremstilles. Vi startede også op med at afprøve økser.
Kurset giver praktisk og teoretisk indsigt i ideudvikling, ergonomi og modelfremstilling af et ergonomisk produkt.
Formgivningskursus: Ergonomisk produkt 2.
Dette kursus er en anden udgave af “Ergonomisk produkt 1”
Samme indhold, men her arbejder vi også med mekanisk funktion, i dette tilfælde klippe funktionen i forhold til ergonomien i håndtagene.
Se hvor konservativ cykelindustrien er i forhold til resultaterne af et kursus sammen med studerende fra Designskolen Kolding og Tongji universitetet i Shanghai.
Kurser på Tongji Universitetet i Shanghai.
Her kan du se et eksempel på hvad der kan komme ud af at tage afsted med et hold studerende fra Designskolen Kolding, hele vejen rundt om jorden, for at ende i Shanghai og arbejde sammen med Kinesiske studerende og gæstestuderende fra en lang række lande.
Der kom 15 cykler ud af det, i det 1 år jeg var der.
Man kunne tro at der snart ikke var flere muligheder for at formgive en cykel. Men det er er der hvis man tager et kursus i produktudvikling 🙂
Kurset giver praktisk og teoretisk indsigt i menneskets opfattelse af lys og lysarmatur design, samt fremstilling af lysarmaturer.
Kursus i lys og lysarmatur design.
Her kan du se et eksempel på hvad der kan komme ud af at tage et lyskursus med mig indblandet.
Der er der kommet mange nytænkende lysarmaturer ud af.
Man kunne tro at der snart ikke var flere muligheder for at formgive en lysarmatur. Men det er er der hvis man tager et kursus i produktudvikling 🙂
Her kan du se resultaterne af mange forskellige kurser indenfor produktdesign.
Resultater fra forskellige kurser.
Her er eksempler fra flere forskellige kurser, jeg har været indblandet i, på Designskolen Kolding.
Kursernes varighed har været fra 2 til 5 uger.
Det var intensivt.
Jeg har virket som konsulent for designstuderende på Bachelor og Master niveau og forsøgt at give konstruktiv feedback til designstuderende i mange år.
Konsulent for designstuderende.
I dette projekt har jeg taget de studerende med, hele vejen fra ideudvikling og skitsering, til afprøvning af variationer i form, som forarbejde til at fremstille det endelige produkt forslag.
Som censor eller eksaminator er det vigtigt at give feedback der styrker den studerende i at dygtiggøre sig selv.
Censor og examinator i designuddannelsen.
Som censor eller eksaminator, har jeg givet feedback til mange hundrede studerende fra hele verden, på Designskolen Kolding, og forsøgt at formulere den, så de kunne videreudvikle sig inden for deres fagområder.