Opgave

Tømrermester Tim Olsen har opfundet en løftevogn med elevator, til at montere bla. døre og dørkarme. Den gør det muligt for en mand at klare arbejdet selv.

Mit bidrag

Konstruktion og formgivning af vognstel, på den mest produktions økonomiske måde, i små serier. Og levering af produktionsgrundlag.

Tømrermesterens opfindelse

Historie

Tim Olsen kom i lære som bygningssnedker i 1988 hos Jægerspris Vinduer. Der var han i 6 år. Og bar og monterede mange tunge døre.Tim startede op som selvstændig Tømrermester i 2000. Han har siden, mest arbejdet alene, og det har givet en del udfordringer, når han skulle montere tunge bygnings elementer.Det var i den forbindelse at Tim kom på ideen med at lave en løftevogn med elevator, så hans ryg kunne blive aflastet.

Tims krav til løftevognen

Den skulle være ukompliceret at bruge.Så lav vægt som muligt.Højdejustering skulle kunne gøres uden at der opstod dårlige arbejdsstillinger.Det skulle tilstræbes at flytning af døre og montering af dem, kunne gøres med det samme værktøj.

Min opgave

Var at assistere Tim med at designe og konstruere et stel til vognen der var så økonomisk som muligt at fremstille i mindre serier. Og at levere tegninger og filer til produktion.

Design, konstruktion og produktionsgrundlag