Sprøjtestøbning af plastprodukt optimering af produktets funktion

Optimering af plastprodukter

Opgave for Agtrup Plast.

Udvikling af ny plastdyse til lavtryks skumpistol der er billigere at producere og med en bedre virkning.

Udvikling af “add on” doserings regulering til det eksisterende produkt.

 

Mit bidrag

I samarbejde med Agtrup Plast og Easysan at udvikle, 3d konstruere og teste en ny dyse med optimeret funktion og forbedret produktionspris.

Produkt analyse, udvikling og 3d konstruktion af nye dele til eksisterende produkt, så produktet kunne justeres i doseringen af ingredisenser til rengøring og pleje.

3d print til test gennem udviklingsfasen.

Optimering af plastprodukter.

Opgaver for Agtrup Plast.

Optimering af plastprodukter for Agtrup Plast der producerer plastdelene til Easysans doseringssystem Spraywash. Jørn Lange som ejer Agtrup Plast hyrede mig ind til at hjælpe med til videreudvikling af produktet. 

Skumdyse i sprøjtestøbt plast blev billiger at producere.

Der var et ønske om at gøre lavtryksdysen til skumudlægning bedre til at producere skum og billigere at fremstille. Den gamle indeholdt både en plastdel og et messing gevind som skulle samles. Den nye består af kun 1 del. Design og 3d konstruktionen blev til i en dialog mellem os alle og vi prøvede os frem og testede flere forskellige 3d printede versioner, indtil den optimale skumproduktion var opnået.

Doseringssystem blev udviklet til det eksisterende produkt.

Doseringssystemet, som virker ved at opløse tabletter af forskellige indhold til rengøringsopgaver, var ikke konstrueret til at kunne justere mængden af kemikalier i blandingen med vand. Der var et ønske om at videreudvikle det med en doseringsfunktion, så opgaven gik ud på at finde ud af hvor man kunne gøre indgreb i de eksisterende dele og tilføje den ekstra funktion.

Vi designede og konstruerede og testede funktionen med 3d printede dele.

Vores fremgangsmåde var analyse og research af dyser og ventiler samt 3d konstruktion af forskellige versioner til test. Jeg leverede også de 3d printede prototyper fra vores inhouse 3d printer, og kunne dermed reducere tiden det tog at teste og udvikle de forskellige iterationer af dysen. De endelige dele blev 3d printet i højeste kvalitet hos vores underleverandør hvor leveringstiden er længere, eller alternativt mange gange dyrere.

Spraywash systemet solgt til iteam.

Kort tid efter vi var færdig med produktet blev solgt til i team og hedder nu i-spraywash. Den tidligere ejer af Spraywash Brian Bække er nu direktør for den danske afdeling af i-team.