Opgave

Uderumsinventar til kanalbyen, Sluseholmen, på havnefronten i København. Jeg fik under min ansættelse hos arkitektfirmaet Arkitema, til opgave at designe resten af serien, så den kunne fremstilles i Kina.

Mit bidrag

Design og Konstruktion af Plint ( bænk ), Skraldespand, Træhulsriste, Cykelbøjler, Linjeafvandings dræn, Kloakdæksler og pullerter i støbejern. Materialeønske fra Arkitemas Landskabs-afdeling. I samarbejde med GH Form.

Sluseholmen i København

En ny bydel på havnefronten

Hollandsk inspiration

En ny bydel opførtes på en gammel industrihavn i København: kanaler blev gravet ud, og der opførtes byggeri i moderne fortolkning, af den varierende bebyggelse der ses i kanalbyerne i Holland.

Dogme-arkitektur

Den Hollanske arkitekt Sjoerd Soeters og den danske tegnestue Arkitema lavede i samarbejde med Københavns Kommune og Københavns Havn den overordnede masterplan for Sluseholmen. Det dansk-hollandske makkerskab resulterede i et sæt arkitektoniske regler eller ‘dogmer’ for Sluseholmen.

Min opgave

Jeg fik under min ansættelse hos arkitektfirmaet Arkitema, til opgave at designe hele serien, så den kunne fremstilles i Kina. Det blev gjort i samarbejde med GH Form og Arkitemas landskabsafdeling, som definerede ønsket om at anvende støbejern.

Armaturdesign med Lightmakers til Sluseholmen

Jeg havde også glæden af at udvikle et armatur i samarbejde med Lightmakers, da de var en del af Louis Poulsen. Armaturet er belyst af T5 lysstofrør, på daværende tidspunkt var LED ikke så udbredt, som de er nu.

Produkter i støbejern