Andreas-Mogensen-Biodiversitets-kugle-til-rumstationen

Opgave

At finde en måde og støbe 8 forskellige dele der skal repræsentere jordens biodiversitet, ind i en kugle, som den danske astronaut Andreas Mogensen kan have med sig på sin HUGIN tur op til Iss rumstationen 2023, som en reminder om jordens udfordrede klima balance, i forbindelse med hans fotografering af regnskov for Wild Nature Foundation.

Mit bidrag

Design og fremstilling af biodiversitets kugle som Andreas Mogensen har med op på rumstationen i 2023.

Forsøg med hvordan man kan støbe 8 forskellige ting fra naturen ind i en kugle, og få dem til at blive siddende i de positioner jeg ønskede, samtidigt med at der ikke kom luftbobler i støbningen.

Det lykkedes ikke lige i første forsøg 🙂

Wild N F
HUGIN Mission
ESA
NASA

Design og fremstilling af biodiversitets kugle opsendt til Iss Rumstationen med Andreas Mogensen.

Design og fremstilling af produkter.

Det er ikke hver dag man får til opgave at lave noget der skal sendes ud i rummet til den internationale rumstation. Så det tog ikke et sekund at beslutte sig for at sige ja til opgaven med at fremstille en tidskapsel i form af en kugle der indeholder eksempler fra vores biodiversitet på kloden. Normalt laver vi jo mere ‘jordnære’ produkter og produktudvikling 🙂

Wild Nature Foundations ønske om en tidskapsel.

Wild natire Foundation havde en ide om at fremstille en biodiversitets kugle, lidt ligesom en tidskapsel, som et bevidst og velkomponeret stykke rav hvor dna er frosset inde i, men med fokus på vores biodiversitet som er udfordret på grund af menneskets adfærd og dermed følgende klima forandringer. De forskellige eksempler på liv fra jordkloden skulle være frit svævende i kuglen, så de kan betraktes fra alle vinkler. Materialet skulle være helt transparent og ikke kunne gå i stykker da man normalt ikke må tage biomaterialer med op på rumstationen. Glædeligt at vi fik kuglen godkendt til opsendelse af ESA.

Biodiversitetskuglen indeholder:

  • Pels fra en chimpanse og en sneuglefjer, begge dyr er truet af klimaforandringer. (Doneret af ZOO)
  • Et stykke koral, der repræsenter havet og et stykke trækul, der repræsenterer atmosfæren og klimaforandringerne.
  • Et stykke isua – sten fra et grundfjeld nær Nuuk i Grønland, der indeholder næsten alle grundstofferne til liv, og er det ældste, kendte bevis på liv. (Doneret af Naja Mikkelsen)
  • Et blad fra en cycad/cykas, en koglepalme, der også eksisterede på dinosaurenes levetid, samt blad fra det australske nåletræ Wollemia nobilis, et af de mest truede træer i verden. (Doneret af Botanisk Have)
  • Sidst men ikke mindst en bi, som nok er det nærmeste, vi kan komme et ikon på biodiversitet.

Andreas Mogensen som ambassadør for Wild Nature Foundation.

Andreas Mogensen som er ambassadør for Wild nature Foundation, skal blandt andet fotografere Wild NFs opkøbte naturreservat i de nordligste Andesbjerge i Colombia fra rumstationen.

Wild NFs naturreservats høje niveau af biodiversitet.

Grunden til at Wild NF har købt jord og skaber et naturreservat lige i Colombia, er det høje niveau af biodiversitet med mange truede dyrearter. En af dem er bjergtapiren (Tapirus pinchaque), som IUCN anslår, at der kun er ca. 2.500 tilbage af. De lever udelukkende i de nordligste Andesbjerge fra, hvor WILDs reservat ligger og ned gennem Ecuador til den øverste del af Peru.

Andreas Mogensens er den første ikke- amerikanske pilot på Space X missionen.

I slutningen af august 2023 skal Andreas Mogensen på sin anden mission til Iss den internationale rumstation, som astronaut for ESA. Han er den første ikke-amerikanske pilot på en Space-X mission.

Missionen har fået navnet ‘Huginn’ fra den nordiske mytologi.

Missionen har fået navnet ‘Huginn’ fra den nordiske mytologi og myten om Odins to ravne Hugin og Munin der symboliserer menneskets sind. Huginn betyder ‘tanken’ og Munin betyder ‘erindringen’. Ifølge myten sender Odin sine 2 ravne ud hver morgen for at vende tilbage med besked om hvad der foregår i Midgård, som er menneskenes verden, hvor guderne satte menneskene så de kunne dyrke jorden og blive talrige. Men menneskene kom ud af kontrol og nu blander guderne sig ikke i deres gerninger længere.

 

Andreas-Mogensen-Biodiversitets-kugle-til-rumstationen-på-jorden

Vi kan fremstille modeller, artefakter eller props til dig.

Du er altid velkommen til en snak om modeller, artefakter eller film og teater props. Ring 41266709 eller send mig en mail.