Illustrationer til litteratur, emballage, brugermanualer, koncept præsentationer, design forslag og produktions grundlag.

 Tegning og farvelægning, håndlavet eller digitalt

Ring for en uforpligtende snak. 7553 5900.

Illustrationer. Så forskellige, både i anvendelse og udførelse.

Illustrationer til Børnebøger, Faglitteratur, Koncept skitser, Produkt manualer eller noget helt andet.

Mulighederne er uendelige, og fremstillings teknikkerne mange. Når det kommer til udførelse af illustrationer.

Her på siden kan du se mange eksempler på på illustrationer, jeg har fremstillet til visualisering i litteratur,  til at vise konceptforslag til nye produkter, eller til  at visualisere hvordan produkter, betjenes, fremstilles eller monteres. Der er også lidt materiale, jeg har fremstillet til undervisning. Og en masse, fra min egen tid som studerende på diverse Kunstskoler og Designskolen Kolding hvor jeg skulle øve mig.. 

Det er en “blandet landhandel”, noget er kunst, og noget er af teknisk karakter. 

Croquis og modeltegning.

Her kan du se eksperimenter med croquis og modeltegninger, fra min tid som studerende på Kolding Kunstskole, Vejle Kunstskole og Designskolen Kolding.

Hvis man kan lide at nørde med tegning, kan det være spændende at se hvordan stregerne eller felter med forskellige valører er fremstået, i et nu, af forskellige eksperimenter. Der er brugt blyant, kul og tusch.

Tegningerne er lavet på tid, fra få minutter og op til til 20 – 40 minutters stillinger. Når tiden er gået, flytter modellen sig til en ny stilling. Ved sessionens start, varmer man op med et antal ultra korte stillinger, som efter et stykke tid, får en til at føle at tiden er længere….

Klik på slideshowet, hvis du vil se billederne i større format.

 

Håndfremstillede illustrationer i sort/hvid og farver.

Her kan du se eksempler på illustrationer udført i blyant med forskellige hård heder, for at skabe forskellige valører (farvestyrker) af grå, og dermed en illusion af dybde i tegningen. I den klassiske skole starter man med at lære at styre farvestyrken, af en enkelt farve, inden man går over til at bruge de 4 grundfarver og dermed det overflødighedshorn, af muligheder man så får.

Der er også illustrationer udført i farveblyant, filtpen, akvarel, gouache, samt linoleum s tryk. Og kombinationer eller bland-former, af disse.

Motiverne er studier i forskellige tegnearter. For eksempel en blyantstegning hvor jeg forsøger at gengive Krom, tekstil og træ. Efter en opstilling på bordet. foran mig.

Noget er fri fantasi, og fordrejet i en retning. Det er jo det man har muligheden for, med fri fantasi 🙂

Noget er illustrationer der er fremkommet i forsøg på at illustrere en tekst, og gøre dens ord visuelle i billedform. 

Klik på slideshowet, hvis du vil se billederne i større format.

 

Ideudvikling og koncept skitser.

Her kan du se eksempler på skitser, i mange forskellige teknikker. Noget er tegnet hurtigt, og noget er tegnet langsomt. Ja der endda noget der er tegnet langsomt, for at få det til at se ud til, at være tegnet hurtigt 🙂 . Der er anvendt diverse filtpenne, og farvelagt med Copic Tusch systemet. Disse eksempler er fra min designskoletid. 

Klik på slideshowet, hvis du vil se billederne i større format.

 

Produkt og koncept illustrationer.

Her kan du se eksempler på, produkt koncept illustrationer, udført på computer, med 3 D Solid Works, Indesign, Photoshop og Illustrator. Til koncept forslag og definition af designs  og visualisering af formgivning eller funktioner. Eksemplerne er taget ud af en helhed.  Du kan bruge lignende konceptskitser eller konceptrenderinger til at formidle og kommunikere en tanke, der er blevet videreudviklet til et koncept. Eller du kan præsentere  en ny produkt ide, internt i virksomhed eller organisation, med dem. Det er også muligt at bruge dem til at søge investorer eller fonds og Crowdfonding midler. Dem der har set “Løvernes hule” ved at det forventes, at der er plancher af en art. Det er noget lettere at kommunikere, det man har i tankerne, for en given modtager, når det præsenteres i billedform, suppleret af en henvisende tekst, til at holde dig på sporet, i det hurtige øjeblik. 

Klik på slideshowet, hvis du vil se billederne i større format.

 

Teknisk dokumentation.

Her kan du se eksempler på teknisk dokumentation. For eksempel anvendt til forklaring af en funktion. Eller instruktion i montage eller anvendelse af et produkt. Det kan man bruge til ansøgning om byggeri, formidling af et testresultat, manualer og instruktioner. Eller som visualiseret grundlag for beslutninger i møder. Der er mange muligheder.

Klik på slideshowet, hvis du vil se billederne i større format.

 

Tekniske tegninger til produktion.

Her kan du se eksempler på, tekniske tegninger, der definerer et produkts form, størrelse, mål-tolerancer, materialer, styklister, samling, montage , overfladebehandling, svejsninger samt skriftlig information som supplement til disse. Der er meget, man kan definere i tekniske tegninger, men her i år 2020 er det vigtigste en 3D fil, af designet. Den er den ultimative dokumentation af form, og man kan selvfølgeligt producere tekniske tegninger, ud fra den. Jeg kan både levere 3D filer og komplet produktionsgrundlag.

Klik på slideshowet, hvis du vil se billederne i større format.

 

Illustration kommunikerer uden ord. 

En illustration kan potentielt kommunikere et budskab uanset hvilket sprog modtageren har.