Belysnings design og prototyper.

Belysnings design og lysarmatur fremstilling.

Udvikling af custom belysning eller udvikling af lysarmaturer og lys produkter.

Vi arbejder med belysningsarmaturers formgivning og konstruktion, i forhold til placering og virkning i rum eller uderum.

Skal du have fremstillet en lampe et lysarmatur eller flere? Du er velkommen til at kontakte mig for uforpligtende feedback. Jeg har over 20 års erfaring i udvikling af produkter med lys, og undervisning i lys og lysarmatur fremstilling.

Eksempel på lysarmatur fremstilling.

Belysnings design og lysarmatur fremstilling til Store Heddinge Skole hvor vi har konstrueret og fremstillet lysarmaturer til 2 forhaller, 9 klasseværelser, 9 tavler og et velkomstarmatur til Egen, en afdeling ad Store Heddinge Skole.

Afdelingen er fuldstændigt belyst af LED armaturer der får strøm fra batterier, der bliver opladet af solceller placeret på skolens tag. Systemet har backup fra elnettet, som må hjælpe lidt til i vinterens mørkeste måneder.

På skolen var forhallerne “nedlyst” af lamper i loftet monteret med sparepærer. Nu er rummet oplyst og man kan også se loftet. Det har givet en bedre rumvirkning og det virker som rummet er højere.

Lofts fladen og væggene var ikke belyst, før montering af de soldrevne LED armaturer.

Klik på billedet for at læse om Projektet

Case om Hybrid belysning

Araceli Bjarklev som var igang med sin PHD afhandling på Roskilde Universitets Center, omkring indfangning af sollys, og spredning af det via optiske fibre og armaturer indendørs, havde sendt en ansøgning til ELFORSK om Hybridfiber belysning rettet mod et mindre økologisk fodaftryk. Araceli mødte Vibeke Risberg fra Designskolen Kolding, som bragte Helle Trolle og mig ind i projektet, som udviklede sig til 2 projekter over en toårig periode.

Det økonomiske aspekt

Prisen på installering af de optiske kollektorer var høj, så vi kom til det resultat, at den skulle reduceres, f eks. ved at udvikle nye og billigere kollektorer. Det lykkedes os at fremstille armaturer i 2 kategorier, som vi kaldte belysning og terapeutisk eller kunstnerisk belysning. For at belysning af byggerier skulle kunne konkurrere med eks. LED belysning skulle kollektorerne kunne anskaffes billigere. Vi vurderede at den kunstneriske eller terapeutiske del af belysning potentielt skulle kunne være dyrere. Da anskaffelsen ville være af sundhedsmæssige eller kunstneriske årsager.

Armaturdesign med Lightmakers til Sluseholmen

Vi havde også glæden af at udvikle et armatur i samarbejde med Lightmakers, da de var en del af Louis Poulsen. Armaturet er belyst af T5 lysstofrør, på daværende tidspunkt var LED ikke så udbredt, som de er nu.

  Case om Ladestandere

30 ladestandere i trekantsområdet

Projektet havde til formål at skabe infrastruktur for eldrevne køretøjer i Trekantsområdet, og dermed sætte de 6 kommuner, Kolding, Vejle, Middelfart, Fredericia, Vejen og Billund på Danmarkskortet som foregangsregion på området.

Samarbejdsparterne

Projektet blev til i et samarbejde mellem etrans, Trefor, Trekantsområdet Danmark, TRIN, de 6 kommuner og Kent Laursen. Etrans og Trekantsområdet Danmark har finansieret design, udvikling og fremstilling af ladestanderne.

Min opgave

Jeg stod for research til definering af kravspecifikation,og at sørge for at der kunne opnås enighed, parterne imellem. Derefter designfase der med kravene som udgangspunkt, resulterede i 3 konceptforslag. Efterfulgt af konstruktion i 3D og tegnings fremstilling til produktion. Outsourcing af ordrer til de forskellige producerende virksomheder som bidrog med delkomponenter, og til sidst prøvning af produktet, CE mærkning og Designbeskyttelse i EU.

Kurser

Her kan du se eksempler på armaturer der er fremkommet i undervisningsforløb. Du kan få specialtilrettet et kursus til dit firma eller til dine studerende. Lys bliver aldrig det samme igen efter et kursus.

Prototyper og små serier

Her kan du se eksempler på armaturer jeg har lavet inhouse. Jeg har maskiner til fremstilling af plast og metaldele og  kan også fræse optik i akryl. Gennem tiden har jeg været med til at udvikle mange lysarmaturer og også undervist  i det, derfor er jeg oftest i stand til at forudsige hvordan et armaturdesign vil lyse eller blænde. Armaturer der skaber ubehags eller synsnedsættende blænding, gør ikke noget godt for rum eller uderum. Blænding bør undgås da det både kan skabe ubehag eller i værste fald føre til ulykker.

Lysarmaturdesign til Stevns Kommune

 Belysning eller lysarmaturdesign.

Vi kan lys-sætte for dig eller designe, konstruere og fremstille dit belysnings-armatur.